2010 m. rugpjūčio 4 d., trečiadienis

Pastarnokai


Nežiūrint į mano glaudžius ir širdingus santykius su daržovių pasauliu, pastarnokai mano meniu yra naujiena.

Trumpai tariant, tai saliero pusbrolis su baltai-gelsvom šaknim.
Užsukus į "Marks & Spencer" parduotuvę užmečiau akį į nukainuotų produktų skyrelį. Turiu tokį įprotį ir labai juo patenkinta. Akį patraukė įdomių traškučių pakelis. Perskaičius pavadinimą sudomino dar labiau. Pasirodo tai pastarnokų traškučiai su medumi ir juodaisiais pipirais.
Įdomu tik, kad ant pakelio užklijuotos lietuviškos etikėtės jie pavirto į "bulvių traškučius pagamintus iš pastarnokų".  Nors sudėtyje apie bulves neužsimenama. Matyt, vertėjo manymu visi traškučiai turi būti bulviniai. :)
Pastarnokų traškučiai tikrai nepaprastai skanūs. Plonai supjaustyti pastarnokai saldžiai-aštraus skonio. Kadangi jie be E621 ir kitų bjaurybių, tai suvalgius saują jauti malonų sotumo jausmą. Nėra noro triauškinti be saiko, kaip paprastus natrioglutamatinius traškalus. 100g pakelio užteko ilgam gurmaniniam malonumui, skonio ir kvapo receptoriai buvo man be galo dėkingi. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą